Omega-3 olej z morských rýb • Bi-iomaxin 100kps

Omega-3 olej z morských rýb • Bi-iomaxin 100kps

SKLADOM

Omega-3 nenasýtené mastné kyseliny – zdroj zdravia a dobrej imunity • Bi-iomaxin obsahuje olej zo žraločej pečene a rybí olejový koncentrát - zdroj Omega-3 nenasýtených mastných kyselín DHA a EPA, ktoré prispievajú k normálnej činnosti srdca (priaznivý účinok dosiahnete pri prísune 250mg EPA a DHA denne). Olej je obohatený o vitamíny A, E a D.

22,90 € s DPH

Skladové číslo:

Výrobca: Finclub

Bi-iomaxin obsahuje olej zo žraločej pečene a rybí olejový koncentrát - zdroj Omega-3 nenasýtených mastných kyselín DHA a EPA, ktoré prispievajú k normálnej činnosti srdca (priaznivý účinok dosiahnete pri prísune 250mg EPA a DHA denne).

Je obohatený o vitamín A, ktorý kladne pôsobí na činnosť imunitného systému, stará sa o optimálny stav slizníc, pokožky i zraku. Vitamín D napomáha k udržaniu zdravých kostí a zubov, prospieva imunite, stará o činnosť svalov. Vitamín E je súčasťou ochrany buniek pred voľnými radikálmi.

Olej upravuje a udržiava hladiny EPA+DHA a pomer kyselín Omega-6/Omega-3 v tele.

Problémom dnešnej stravy, nie je len vysoký obsah cukrov a bielej múky v potravinách, ale aj vysoká spotreba potravín s obsahom Omega-6 mastných kyselín a veľmi nízka konzumácia potravín s obsahom Omega-3. Dôsledkom je nevyvážený pomer Omega-6 a Omega-3 kyselín v ľudskom tele, čo je príčinou vzniku mnohých civilizačných ochorení.

Omega 3 mastné kyseliny

  

Ktoré funkcie v organizme podporuje Omega-3

• normálnu funkciu mozgu • normálnu funkciu srdca • normálnu funkciu imunitného systému • zvyšuje EPA a DHA v tele bezpečným a efektívnym spôsobom • pomáha upraviť rovnováhu Omega-6/Omega-3 na normálne hodnoty • zvyšuje úrovne polyfenolu v tele, čím chráni krvné lipidy pred oxidačným stresom • podporuje normálnu funkciu očí • normálne hladiny triglyceridov v krvi • normálny krvný tlak • normálne hladiny vápnika v krvi • normálne zloženie kostí, svalové funkcie • normálne zdravie zubov a bunkové delenie

 

Prečo Omega-3 predstavuje nový prelom v starostlivosti o zdravie?

• Omega-3 často označované ako "zdravé tuky", sú dôležité pre ľudské zdravie a množstvo telesných funkcií. Vhodné sú pre osoby, ktoré sa aktívne starajú o svoje srdce alebo konzumujú ryby len obmedzene. Telo si ich nedokáže vyrobiť samo a je potrebné prijímať ich stravou, pričom nahrádzanie nasýtených tukov v strave nenasýtenými pomáha udržať správnu hladinu cholesterolu.

• DHA prispieva k normálnej činnosti mozgu (je významným stavebným kameňom štruktúry mozgu) a zraku (je dôležitou súčasťou očnej sietnice), spoločne s EPA prispievajú k normálnej funkcii srdca (priaznivý účinok sa dosiahne pri prísune 250 mg EPA a DHA denne).

• Vitamín E pomáha chrániť bunky pred oxidatívnym stresom. Vitamín A sa stará o sliznice, pokožku, zrak. Vitamín D je potrebný k udržaniu správnej stavby kostí, zubov, svalov.

 

Často kladené otázky 

• Čo je Omega-3?

Omega-3 je súhrnné označenie pre skupinu polynenasýtených mastných kyselín s dlhým reťazcom, ktoré obsahujú prvú väzbu medzi 3. a 4. atómom uhlíka pri počítaní z metylového konca. Mastné kyseliny Omega-3 sú esenciálne, čo znamená, že telo ich nedokáže samo vytvárať a musí ich prijímať v strave. Výnimku tvoria ženy v plodnom veku, ktorých organizmus dokáže vytvárať malé množstvá mastných kyselín Omega-3. Príjem mastných kyselín Omega-3 v strave sa však odporúča aj pre ženy v tejto skupine. Existujú rôzne typy mastných kyselín Omega-3 – mastné kyseliny Omega-3 s kratším reťazcom, ktoré pochádzajú z rastlín, a mastné kyseliny Omega-3 s dlhším reťazcom, ktoré sa vyskytujú v morských zdrojoch. Mastné kyseliny Omega-3 s dlhším reťazcom majú najvyšší bioaktívny účinok.

• V akom druhu stravy sa vyskytujú kyseliny Omega-3?

Mastné kyseliny Omega-3 s dlhým reťazcom (EPA a DHA) sa vyskytujú najmä v mastných rybách, napríklad v sardinkách, makrelách, sardelách a lososoch. Pre pokrytie dennej dávky Omega-3 by ste potrebovali denne zjesť 1-2kg čerstvých rýb.

• Prečo je dôležité zachovávať normálnu rovnováhu mastných kyselín Omega-6/Omega-3?

Naša strava v západnej civilizácii obsahuje veľké množstvo mastných kyselín Omega-6 a relatívne malé množstvo mastných kyselín Omega-3 z morských zdrojov, čo vedie k zvýšenej nerovnováhe medzi mastnými kyselinami Omega-6 a Omega-3 v tele. Táto nerovnováha podporuje rozvoj zdravotných problémov súvisiacich so životným štýlom. Výrazná nerovnováha mastných kyselín Omega-6/Omega-3 podporuje chronické zápaly.

• Môžem pociťovať, že olej nesedí žalúdku?

Áno, môže sa to stať vo veľmi ojedinelých prípadoch. Treba postupovať tak, že na začiatku skúsite menšiu dávku. Vždy olej konzumujte s jedlom - najlepšie s večerou.

 

Doplňujúce informácie

Obsah účinných látok v 1 kapsule: 160,05 mg oleja zo žraločej pečene, 136,67 mg rybieho olejového koncentrátu, 41 mg EPA, 26,5 mg DHA, 2 mg vitamínu E, 77 mg vitamínu A, 0,5 µg vitamínu D3

Balenie: 100 kapsúl

Dávkovanie: 2 kapsule 3x denne, pri jedle

Návod na použitie: Výrobok nie je určený deťom do 3 rokov.Skladujte pri teplote do 25 °C. Neprekračujte ustanovenú dennú dávku.

 

.

 

Eko domácnosť bez chemických prípravkov

 

Produktový sprievodca 
 
Ionizovaná voda PDF 
 
Spolupráca, provízna odmena 

 

  

Nový komentár

* (Povinné)

Nová otázka k produktu

* (Povinné)

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Prihlásenie

Súbory cookies používame, aby sme zabezpečili funkčnosť týchto webových stránok. Viac informácií